V roce 2000 na konzoli Playstation 2 vyšla hra Tekken Tag Tournament, čtvrtý díl v sérii, který byl později označen za spin-off. Hra přinesla na svou dobu fantastickou grafiku a především k dokonalosti vybroušený a vybalancovaný systém, o kterém si současné 3D bojovky mohou nechat jen zdát.

 

Novinkou Tekken Tagu byla možnost hrát za dvě postavy najednou a průběžně je během boje měnit, což hře dodávalo zcela nový rozměr.
Hlavní producent série Tekken, Katsuhiro Harada, na svém Twitteru avizoval, že na letošní Tokyo Game Show oznámí novou herní pecku od Namco Bandai. Spekulovalo se o Tekkenu 7 nebo Bayonettě 2. Nakonec se ale ukázalo, že novinka je Tekken Tag Tournament 2, přímé pokračování bojovkové legendy a splněný sen tisíců hráčů, kteří volali po pokračování TTT. 
Trailer ukazuje i první záběry přímo ze hry, které předvádějí přepracovaný tagovací systém. Díky němu je střídání a spolupráce postav mnohem dynamičtější než dřív.
Do hry je také zapracován bounce systém ze hry Tekken 6, který v kombinaci s tagováním nabízí opravdu nedozírné možnosti kombinací.

 

Další informace v kostce:

 

  • Hra sice vypadá podobně jako Tekken 6, ale engine byl pořádně vylepšen, aby zvládal čtyři postavy najednou a hra zároveň šlapala šedesát snímků za sekundu
  • Modely postav byly pro TTT 2 kompletně předělány
  • Ve hře bude nových druh tagovacích úderů, při kterých se mohou postavy střídat v rychlém sledu pro silnější komba a juggly
  • Ve hře budou zničitelné zdi a několikapatrové arény, stejně jako v Tekkenu 6
  • Určité kombinace postav, například Jin a Asuka, budou mít unikátní tagovací komba
  • Seznam postav dosud nebyl zveřejněn, postav ale prý bude nejvíc v historii série Tekken. To znamená víc než 40 postav. Harada zřejmě razí politiku čím více postav, tím lepší hra. Nadšení se nedostavuje.
  • I Tekken Tag 2 bude spin-off, bude mít svůj vlastní alternativní příběh, který bude

 

Hra vyjde příští rok na automaty v japonských arkádových hernách. Jak dlouho bude hra cestovat na konzole je ve hvězdách. Tekkenu 6 to trvalo víc než dva roky.

Zdroj: sdtekken.com